Neem contact met ons op 0517-642124 of info@vandekamp-metaal.nl

3D-printing

3D-printing

Van de Kamp wil een duurzame toekomst. De unieke combinatie van 3D-printen en recycling zorgt ervoor dat het 3D-printproject van Hylke binnen de circulaire economie valt.

Ecozuil

Een plastic flesje is geen afval maar juist een waardevolle grondstof. De Ecozuil laat stap voor stap zien hoe het recycling proces in zijn werk gaat.

Ecozuil

De oceanen liggen vol met plastic. Wegwerpproducten zoals plastic flesjes vormen een groot probleem. Bewustwording en scholing is in transitie naar een duurzamere wereld een must. Om deze bewustwording te creëren hebben wij de Ecozuil ontwikkeld. De Ecozuil laat omstanders op een interactieve manier zien dat een plastic flesje geen afval is, maar juist een waardevolle grondstof voor een volgend product. Stap voor stap is te zien hoe het recycling proces in zijn werk gaat. De laatste stap in het recycle proces, het maken van een nieuw product, wordt live gedemonstreerd door een 3D-printer.

Voor meer informatie of een offerte neem contact met ons op.

 

“Een schonere wereld begint met bewustwording”

Circulaire Economie

De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waarde vernietiging te minimaliseren. Anders dan in het huidig lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd.

We beginnen met een ruwe grondstof en onderdelen van een product (Parts manufacturer). Daarvan worden producten gemaakt (Product manufacturer), die vervolgens via retail (Service provider) worden verkocht aan de gebruiker (User).

In het lineaire systeem zou zo’n product na gebruik weggegooid en vernietigd worden. In het circulaire systeem echt, worden producten idealiter niet alleen zo ontworpen dat ze zo lang mogelijk meegaan en door de consument goed onderhouden kunnen worden (Maintenance). Ook zijn er tijdens of na gebruik de volgende opties: